Infectie-preventie Unit
Huisartspraktijk Boszicht heeft tijdens de pandemie een Medische Unit op de parkeerplaats van de praktijk ingericht voor speciale Corona-Spreekuren. Iedereen met toename van ( Corona-verdachte ) luchtweg-gerelateerde klachten en/of koorts kan in overleg in deze mobiele spreekkamer door uw huisarts in beschermende kleding beoordeeld.
ALGEMEEN ADVIES BLIJFT:
WIJ VRAGEN U DRINGEND NIET NAAR DE PRAKTIJK TE KOMEN
ALS U LAST HEBT VAN:
Hoesten, benauwdheid en koorts
OF
U wordt in een paar dagen steeds zieker
U ademt steeds moeilijker (bijvoorbeeld bij het lopen)
U raakt steeds meer in de war
U heeft meer dan 3 dagen koorts (38 graden of hoger)
U bent ouder dan 70, u heeft een chronische ziekte of minder weerstand EN u krijgt koorts
OVERLEG ÉÉRST TELEFONISCH
met de praktijk om uw situatie te bespreken.
LAAT U TESTEN VIA DE GGD ALS U VERDENKING HEEFT OP HET CORONAVIRUS ÉN KLACHTEN HEEFT !
Iedereen met milde klachten die passen bij het coronavirus kan bij de GGD getest worden op COVID-19. zonder tussenkomst van een arts een afspraak maken via het landelijke telefoonnummer. Dit geldt ook voor mensen die al eerder getest konden worden, zoals zorgpersoneel, leerkrachten en mantelzorgers.
Voorbeelden van milde klachten die passen bij het coronavirus:
verkoudheidsklachten;
neusverkouden;
loopneus;
niezen;
keelpijn;
hoesten;
verhoging;
of plotseling verlies van reuk of smaak.
Heeft u één of meer van deze klachten? Neem contact op met de GGD, tel 0800-1202 en laat je testen. Blijf thuis tot de uitslag bekend is.
Als iemand binnen het gezin of huishouden ook koorts en/of benauwdheid heeft, dan moet iedereen thuisblijven.
Medische Unit Corona-spreekuur:
In de middag worden in deze unit de patiënten met luchtwegklachten beoordeeld en onderzocht. Dat heeft als doel om de reguliere patiëntenzorg zo veel mogelijk doorgang te laten vinden binnen in uw vertrouwde huisartspraktijk. Wacht u niet onnodig lang met klachten en belt u voor overleg met onze praktijk. Dan proberen we samen een passende oplossing te vinden, dat kan zijn dat de huisarts u terugbelt, dat u een foto van bijvoorbeeld een huidafwijking of een medische vraag per email kan sturen Ook kan het zijn dat het gewoon nodig is dat u wel door de huisarts gezien moet worden met lichamelijk onderzoek.
Ervaart u angstigheid in deze Coronacrisis om naar de praktijk te komen, laat u dat dan graag aan ons weten . Zo kan de assistente u extra uitleggen hoe we alle voorzorgsmaatregelen hebben getroffen voor een veilig bezoek aan de huisarts.
Op de foto krijgt u een indruk hoe deze Infectie-Preventie-Unit. uitziet. Uw huisarts heeft in deze unit beschermende kleding aan, zoals een overschort, handschoenen, spatbril en mondmasker.
FAQ's:
Heeft het zin om je preventief te laten testen?
Nee, want dat geeft geen zekerheid. Mocht je besmet zijn met het virus, dan is er de eerste dagen nog onvoldoende virus in het lichaam. De test toont dan nog niet aan dat je besmet bent met het nieuwe coronavirus (COVID-19).
Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus (SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2) te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
Het zijn:
Was je handen regelmatig
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes
Ik ben zwanger, moet ik me extra zorgen maken?
Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus.